Jos Vogel

 

Jos Vogel (1959) verzorgt aan de Zeeuwse Muziekschool orgel-, piano- en klavecimbellessen en kent daarom alle locaties waar de muziekschool gevestigd is. Ook is hij verbonden aan Toonbeeld, de Terneuzense muziekschool.

Hij heeft zelf zijn eerste orgellessen gekregen aan de Zeeuwse Muziekschool te Middelburg, waar destijds Piet Broerse en Anthon de Vries zijn leraren waren. Na zijn middelbare schooltijd (CSW aan de Elzenlaan te Middelburg) ging hij studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Daar was Arie J. Keijzer zijn orgel- en David Collyer zijn klavecimbeldocent. Hij is de vaste bespeler van het Flentrop-orgel van de Sint Jacobskerk van Vlissingen. Een deel van zijn leerlingen kennen dit instrument inmiddels als lesinstrument. De beiaard leerde hij bespelen aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort (onderdeel van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht) als leerling van Arie Abbenes. Jos Vogel is stadsbeiaardier van de Gemeente Vlissingen en tweede beiaardier van Middelburg.

Een van zijn belangrijkste activiteiten is echter het lesgeven, waarbij de vele mogelijkheden van het orgel als instrument én de mogelijkheden en interesses van de leerling centraal staan.

terug naar overzicht