Angélique van Gool

 

Angélique van Gool-Linders, docent dwarsfluit

Angélique van Gool-Linders  is als zevenjarige begonnen met groepsles blokfluit.
Al langer wilde ze dolgraag een ander instrument leren bespelen en ze koos voor de dwarsfluit. Na één maand dwarsfluitles te hebben gehad wist ze al precies wat ze wilde:  “ik wil dwarsfluitlerares worden”  en dat is eigenlijk altijd zo gebleven.  Angéliqueheeft privélessen dwarsfluit ontvangen van Maarten Pel in Arnhem. Na 4 jaar les werd zij al aangenomen op diverse conservatoria. Zij heeft dwarsfluit gestudeerd bij Thies Roorda, Rien de Reede, Derek Moore en Machiko Takahashi. Zij is cum laude geslaagd aan het conservatorium van Arnhem. Als actief deelneemster heeft zij vele masterclasses gevolgd bij internationaal vooraanstaande fluitisten zoals: Frans Vester, Geoffrey Gilbert, Trevor Wye, William Bennet, Aurèle Nicolet, Peter-Lukas Graf en Robert Dick.

Tijdens haar studie heeft ze veel vervangen op diverse muziekscholen in Arnhem, Zevenaar, Bemmel, Elst, Duiven, Didam, Renkum, Oosterbeek, Wageningen en Nijmegen. 

Op 14 jarige leeftijd was zij dirigente van een groot kinderkoor, wat onder haar leiding is uitgegroeid tot ruim 70 kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Een paar jaar later kwam er een groot gemengd koor bij (repertoire van Palestrina tot Andriessen). Tijdens haar studie was zij eerste fluitiste bij het Velper Bach Ensemble, en eerste fluitiste bij Het Gelders Begeleidingsorkest en speelde bij diverse ad hoc ensembles ( van kamermuziek tot hedendaagse muziek).

Als freelance fluitiste heeft zij haar medewerking verleend aan talloze concerten. Sedert 1991 is zij als dwarsfluitdocente verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool. Dit combineerde zij het eerste anderhalf jaar met haar UM studie.

Vanaf 2002 heeft zij projectmatig, maar met regelmaat opgetreden met pianiste Henny van Eersel. Sinds 2003 leidt zij haar eigen dwarsfluitensemble Flautando Brioso.

Met grote bevlogenheid geeft Angélique les aan jonge kinderen, adolescenten en volwassenen. Ze heeft oog en hart voor zowel de leerling als voor de muziek. Met ontzettend veel enthousiasme, humor, creativiteit en positiviteit verzorgt zij op gedegen en serieuze wijze haar lessen. Altijd op zoek naar nieuwe muziek en uitdagingen. Aangezien elk mens uniek is, probeert zij echt les op maat te geven, passend bij de betreffende leerling. Naast het aanleren van een goede techniek (Angélique’s uitspraak:”je toon is je visitekaartje…”), laat zij de leerlingen, naast klassieke muziek, ook kennismaken met andere muziekstijlen, om zo de horizon van de leerling te verbreden. Haar passie voor de (dwarsfluit)muziek  maakt, dat leerlingen zich lang met haar verbinden en contact houden op muzikaal en persoonlijk vlak.  Op de ZMS zijn diverse leerlingen van haar doorgegaan in de muziek.

Het dwarsfluitensemble Flautando Brioso (Italiaans voor “levendig/vurig fluitend”) bestaat sinds 2003 en repeteert sindsdien in iets wisselende bezetting. De vaste kern bestaat uit 3 dames, met als drijvende kracht Angélique van Gool-Linders.  Het repertoire bevat klassiek als moderne muziek ; van Bach tot Fauré en van Mozart tot Elgar. Optredens hebben zij verzorgd bij zowel officiële als informele concerten op Walcheren, de Bevelanden en Schouwen-Duiveland. De concerten worden met zeer enthousiaste reacties gehonoreerd.

 (contactpersoon Flautando Brioso: angelique.vangool-linders@planet.nl

 

terug naar overzicht