zeeuwsemuziekschool_05.jpg - De Zeeuwse Muziekschool
zeeuwsemuziekschool_06.jpg - De Zeeuwse Muziekschool
zeeuwsemuziekschool_07.jpg - De Zeeuwse Muziekschool
zeeuwsemuziekschool_08.jpg - De Zeeuwse Muziekschool
zeeuwsemuziekschool_09.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Cherubini Requiem

Gepubliceerd: 18 november 2017

lmn-madrigaalkoor__kopie__photo____eddy_westveer_-_jpg.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

REQUIEM VAN CHERUBINI IN MIDDELBURG
Op zaterdag 18 november brengt het Madrigaalkoor van de Zeeuwse Muziekschool onder leiding van Anton de Kort het vermaarde Requiem van Luigi Cherubini ten gehore in de Koorkerk te Middelburg.
Cherubini voltooide deze compositie in 1816 en verwierf daarmee de hoogste roem. Onder de bewonderaars tellen we beroemde namen als Beethoven, Schumann en Brahms. Het werk is feitelijk geschreven voor een groot koor met een volledig bezet symfonie-orkest.
Het Madrigaalkoor durft het aan om het uit te voeren in een kleine bezetting van slechts 20 zangers.Bij de uitvoering, die een première vormt voor Zeeland, wordt het koor gesteund door een professioneel strijkersensemble uit TY Zeeuws kamerorkest en Jos Vogel,
piano.
In het programma vóór de pauze komen jonge, veelbelovende musici aan bod uit de Talentenklas van de Zeeuwse Muziekschool. Gesoleerd wordt op orgel, dwarsfluit,klarinet, piano en viool, waarbij zij begeleid worden door de leden van het kamerorkest.

Het concert vangt aan om 20 uur; de deuren gaan open vanaf 19.30 uur.
Toegangskaarten à € 15 zijn verkrijgbaar aan de toegang en te reserveren via plwondergem@gmail.com. Na afloop van het concert wordt een gratis consumptie aangeboden tijdens een Meet&Greet achter in de Kerk.

Terug naar overzicht