zeeuwsemuziekschool_04.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

pnv-zeeuwsemuziekschool_14.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

8ft-zeeuwsemuziekschool_13.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

a5v-jjaz_2011_004.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Inge Kusters

ip9-inge_2.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Inge Kusters-Leeraert (Hulst, 1973), accordeon.

Als meisje van 8 kreeg Inge haar eerste accordeonlessen en werd zij meteen gegrepen door dit instrument. Melodie en akkoorden in één instrument dat ademt op je schoot, de veelheid van muziekstijlen, al op 10-jarige leeftijd riep ze dat ze “accordeonjuf” wilde worden. Ze was dan ook heel blij toen ze als 13-jarige werd toegelaten tot de HAVO voor muziek en dans in Rotterdam waar ze accordeonles kreeg van Marc Belder. Na de middelbare school volgde het Rotterdams Conservatorium, hier was haar lerares Miny Dekkers.

Aansluitend volgde Inge verschillende masterclasses aan de conservatoria van Graz en Berlijn (bij Mogens Ellegard en Georg Schulz), Kopenhage (bij Geir Draugsvoll en James Crab), Groningen (bij Johan de Wit) en Helsinki (bij Matti Rattane). Hierna volgde nog een groot aantal cursussen: Muziekeducatie Pimair onderwijs voor vakmusici (aan de Fontys Hogeschool), onderwijs aan kinderen met autisme, dyslexie en ADHD, creatief denken, lesgeven aan basisschoolleerlingen, het geven van groepslessen enzovoorts. Inge specialiseerde zich daarnaast in Keyboard-kleurmuziek voor mensen met een beperking.

Als accordeoniste was ze betrokken bij de accordeonweken in Amsterdam en Deventer, voorts speelde ze in het accordeonensemble Proff'acc te Purmerend. Inge werkte samen met een keur aan nationale en internationale musici:  Mogens Ellegard (Denemarken), Friedrich Lips ( Rusland), Georg Schulz (Oostenrijk), Matti Rattane (Finland), Miny Dekkers, Bart Leliveld, Evert van Amsterdam, Marieke de Vries en Hans van Schuppen (Nederland), Geir Draugsvoll (Noorwegen), James Crabb en Tim Fletcher (Schotland).

Als docente werkte Inge bij SKVR te Rotterdam, Muziekschool Berschenhoek/ Berkel en Roderijs, Muziekinstituut Gouda en Mytylschool de Schalm te Breda. Tegenwoordig is ze als accordeondocente verbonden aan de ZMS, waar ze ook kleurmuziek-keyboardlessen geeft aan mensen met een beperking. Ook verzorgt ze AMV-lessen en muziekprojecten op verschillende basisscholen.

Haar vrije tijd besteedt Inge aan haar gezin, vrijwilligerswerk, lezen en wandelen, al blijf ook dan de muziek een rol spelen. Zanglessen en mondharmonica spelen vullen de laatste vrije uurtjes….

Terug naar overzicht