zeeuwsemuziekschool_04.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

pnv-zeeuwsemuziekschool_14.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

8ft-zeeuwsemuziekschool_13.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

a5v-jjaz_2011_004.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Elma Meijer

u0k-elma.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Elma Meijer is sinds 2001 verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool als docent dwarsfluit.

Na een jaar kunstacademie ben ik dwarsfluit gaan studeren aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Raymond Delnoye. Na het behalen van mijn Bachelor diploma kreeg ik - mede dankzij een studiebeurs- de mogelijkheid 3 jaar aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen te studeren bij Gaby Pas-van Riet en Aldo Baerten.

Tijdens en na mijn studie heb ik in diverse orkesten gespeeld, o.a. onder leiding van Jos van Immerseel, Robert Groslot en Jaap van Zweden.

Thans ben ik als fluitiste verbonden aan het Zeeuws Kamerorkest TY en ben ik in fulltime dienstverband betrokken bij de Zeeuwse Muziekschool. Daar word ik naast het lesgeven, op regelmatige basis gevraagd mij in te zetten op het bedenken en coördineren van projecten, zoals het jaarlijkse festival ZMS2C.

Daarnaast onderhoud ik mijn eigen niveau door deelname aan diverse seminars, waaronder fluit en piccolo, maar ook bijvoorbeeld een cursus bedrijfskunde. Op dit moment ben ik tevens betrokken bij de Zeeuwse Muziekschool als lid van de ondernemingsraad.

Mijn passie voor het fluitspelen zit in de veelzijdigheid van mijn vak en met behulp van betrokkenheid gecombineerd met up-to–date vakkundigheid hoop ik deze passie over te brengen naar mijn leerlingen.

 

Enkele reacties van leerlingen:

Juf Elma is een aardige en leuke juf, ze kent mijn goede kanten en minder goede kanten. Ik heb na twee jaar mega veel van haar geleerd” Marith de Hek, 10 jaar. Elma motiveert mij tijdens haar lessen om alles uit mezelf te halen en steeds een stap verder te gaan op muzikaal gebied. Ook buiten de les ondersteunt ze mij in alles wat ik in de muziek doe. Zonder haar was ik niet waar ik nu ben!  Anna May van der Feen, 15 jaar.

Elma is een hele goede lerares. Ik heb nu 2 jaar les en heb veel van haar geleerd. Nooit gedacht dat ik zo snel al een diploma zou halen. Ze legt dingen goed uit en heeft veel geduld. Elma heeft me veel meer zelfvertrouwen gegeven, ze heeft me geleerd dat het niet erg is om een fout te maken maar dat je er van moet genieten!  Inge de Jager, 26 jaar.

Mijn docente dwarsfluit is een beetje streng maar rechtvaardig – en dit met een warme spontaneïteit. Zijn kent mijn zwakke en betere kanten en speelt daar professioneel op in met verrassend originele oefeningen waar ik in mijn vroegere opleiding nooit over hoorde. En dit niet zonder resultaat, zoals ik reeds na de eerste les ondervond. Zelf ontlokt ze aan haar instrument heerlijke klanken wat op zich reeds mijn wekelijkse reis van 120 km naar de muziekschool de moeite waard vind. Paul van den Bossche, 69 jaar.

Elma heeft me in de 10 jaar dat ik haar ken altijd fijne lessen gegeven. Ze heeft me ontzettend geholpen met mijn muzikale ontwikkeling en ze heeft me  geleerd over wat je allemaal kunt met een dwarsfluit. Ik wilde heel graag jazzmuziek spelen en Elma heeft er voor gezorgd dat ik de mogelijkheid had om jazzmuziek te leren spelen naast klassieke muziek. Kortom, Elma is een gepassioneerd fluitdocente die keigoed les kan geven en ik ben haar dankbaar voor de mogelijkheden die ze me heeft gegeven! Veerle Koens

Terug naar overzicht