zeeuwsemuziekschool_04.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

pnv-zeeuwsemuziekschool_14.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

8ft-zeeuwsemuziekschool_13.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

a5v-jjaz_2011_004.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Hans Niese

5s9-hans_n1.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Al in zijn jeugdjaren was Hans een enthousiaste klarinettist. Hij speelde in verschillende jazzbandjes, van de traditionele Dixieland tot de modernere swing- en jazzstijlen.

Na zijn middelbare school ging Hans aanvankelijk aan het werk als lay-outman bij een drukkerij en begon hij met een opleiding tot grafisch ontwerper. De muziek bleef echter trekken en Hans besloot die passie te volgen; hij ging klarinet studeren aan het Rotterdams Conservatorium waar hij les kreeg van Henk de Graaf. Na het behalen van de onderwijsakte B en het diploma uitvoerend musicus volgde een studie basklarinet aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium, waar hij les kreeg van Harry Sparnaay.

Als musicus deed Hans veel ervaring op in diverse kamermuziekbezettingen maar ook in het Rotterdams Filharmonisch Orkest. Hij was gedurende 23 jaar een van de vier klarinettisten van het klarinetkwartet “Clarté Noire”; naast de vele concerten bracht hij met dit ensemble diverse CD’s uit. Het repertoire omvatte vele genres, van klassiek tot jazz.

In verschillende stijlen is Hans nog altijd aktief: naast een klassiek ensemble met piano, sopraan, klarinet vormt Hans samen met een gitarist een veelgevraagd jazzduo.

Hans Niese geeft al vele jaren klarinetlessen aan de Zeeuwse Muziekschool.

In Hans’ eigen woorden: “De klarinet en basklarinet zijn veelzijdige instrumenten en ik vind het heerlijk om mijn passie voor deze instrumenten te delen met mijn leerlingen.
Ik speel klarinet omdat ik de klank erg mooi vind en je er vele genres mee kunt spelen. Het is een instrument met veel expressieve mogelijkheden; het was niet voor niets een van Mozarts lievelingsinstrumenten…”

 

Discografie:
Clarté Noire – CD Volume 1.
Clarté Noire – CD Black in Colour.
Clarté Noire – CD Unexpected.

Terug naar overzicht