zeeuwsemuziekschool_04.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

pnv-zeeuwsemuziekschool_14.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

8ft-zeeuwsemuziekschool_13.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

a5v-jjaz_2011_004.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Marijke Poppe-de Nood

ksn-marijke_p.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Marijke zette haar eerste stappen op het muzikale pad in Veere bij de fanfare “Veere’s Genoegen”. Al was ze nog maar zeven, de keuze voor de saxofoon lag vast; ze viel voor de warme klank van het instrument. Gedurende haar basis- en middelbare schoolperiode bleef ze de fanfare en de saxofoon trouw, ook toen ze na het behalen van haar eindexamen een opleiding tot doktersassistente ging volgen. De muziek bleef echter trekken; Marijke nam saxofoonles bij de Zeeuwse Muziekschool waar ze les kreeg van René de Jong en Gino Mehauden. Al snel leidden haar aanleg en gedrevenheid tot zulke goede resultaten dat ze besloot haar passie te volgen, ze begon aan een opleiding bij het Fontys Conservatorium in Tilburg waar haar leraar Jean Pennings werd. Naast die klassieke opleiding volgde ze ook de opleiding Lichte Muziek bij de Jazz Academie in Roosendaal bij Ton van de Gein. Pianolessen completeerden Marijkes opleiding; op dat instrument begeleidt ze vaak haar leerlingen.

Marijke Poppe is niet alleen actief als docente, zij treedt vaak op met verschillende orkesten en ensembles in stijlen die uiteenlopen van pop en jazz tot fanfare en klassiek. Zij is een van de 4 leden van het houtblaas-kwartet “Amicae”, een veelgevraagd kamermuziek-ensemble.

Maar ook werkte Marijke mee aan concerten van het Zeeuws Orkest, de “Bluejeans Bigband”, de bigband “Swinging Affair” en allerlei muziekprojecten van de Zeeuwse Muziekschool. Met haar populaire jazzformatie “Remake” nam ze in 1999 de CD “Inbetween” op.

Maar net zo groot als die passie voor muziek is het verlangen dat gevoel door te geven aan anderen, haar leerlingen duidelijk te maken dat muziek je leven enorm kan verrijken. Marijke geeft dan ook een zeer gedreven saxofoonles, ze verzorgt bij de Zeeuwse Muziekschool daarnaast bandcoaching, leidt het jeugd- en het volwassen- saxofoonensemble en coördineert behalve de concerten van de talentenklas van de ZMS diverse muziekprojecten.

Zelf zegt ze: “Ik houd van mensen, jong of oud, vind het heerlijk in hen hetzelfde muzikale vuurtje aan te wakkeren dat ook mij zoveel moois heeft gebracht…”

Discografie:
Remake – CD “Inbetween” (1999)
Leerdams Kamer Koor– CD Lustrumconcert m.m.v.Zeeuws Saxofoonkwartet (2005)
Zeeuws Saxofoonkwartet  – CD Eine kleine Nachtmusik
Muz.Ver.”Veere’s Genoegen” – Jubileumconcert 1921-2001- (2005)

 

Terug naar overzicht