zeeuwsemuziekschool_04.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

pnv-zeeuwsemuziekschool_14.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

8ft-zeeuwsemuziekschool_13.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

a5v-jjaz_2011_004.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Jeroen Simons

0pb-jeroen.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Jeroen begon met trommelen in muziekvereninging Euphonia en kreeg als 9 jarig jongetje les van Joke Ruissen, later kreeg hij les bij de ZMS van Jan Anthonisse.

Hij begon al vroeg in de praktijk met het in bandjes spelen. Hij volgde later nog meer les bij jazz-fusiondrummer Chris Strik en kreeg les op het Conservatorium van Rotterdam bij drumlesguru Fred Krens en diens oud-leerling Hans van Oosterhout.

Jeroen heeft wereldwijd gespeeld en cds/dvds opgenomen in befaamde studios met de band EPICA (2002-2006), waarna hij als sessie-/studiodrummer en drumleraar(inter-)nationaal freelance ging werken. Jeroen heeft ook voor de merken: Amedia cymbals/Balbex stick, Cympad vele drumdemonstraties mogen verzorgen. Op zijn YouTube kanaal, als Drummer JS toont hij drumtechnieken en productie-gerichte filmpjes. In oktober 2018 kwam Jeroen's eerste drumboek uit: Progressive Licks & Beats for the 21st Century, waarmee hij een complex post-conservatorium boek met veel diepgang presenteert.

Jeroen staat bekend om zijn grote passie voor het drummen, wat tevens z'n levensstijl is. Het met discipline oefenen en het mogen verbeteren cq groeien als drummer EN als mens is zijn bewuste streven.

Terug naar overzicht