zeeuwsemuziekschool_04.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

pnv-zeeuwsemuziekschool_14.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

8ft-zeeuwsemuziekschool_13.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

a5v-jjaz_2011_004.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Albert-John Vervorst

w8q-albert_john_2.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Albert-John Vervorst (Oost-Souburg, 1980), docent slagwerk

Albert-John startte zijn muzikale loopbaan op zijn 6e jaar bij ‘Vlijt & Volharding’ uit Oost-Souburg in een blokfluitgroepje en daarna als slagwerkleerling. Hij volgde de slagwerkopleiding aan de Zeeuwse Muziekschool en bijna als vanzelfsprekend volgde hierop de studie klassiek slagwerk aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Op het conservatorium is hij naast slagwerk een studie HAFA-directie gaan doen bij Dardy Mertens en is daarvoor in 2003 cum laude afgestudeerd. Momenteel studeert Albert-John nog compositie aan hetzelfde conservatorium.

Naast zijn werk als dirigent voor verschillende muziekverenigingen is Albert-John verbonden aan de ZMS als docent slagwerk. Hij heeft zich bovendien toegelegd op componeren en arrangeren; hij schrijft spontaan of in opdracht composities of arrangementen voor harmonie- of fanfareorkesten. Maar sinds 2006 ook in opdracht van de Limburgse Gé Reinders, zanger van het bekende ‘Blaosmuziek’.

In 2009 werkte Albert-John aan zijn grootste project tot nu toe. Hij schreef de muziek voor de Afrikaanse musical ‘Ubuntu’ in opdracht van de gemeente Goes. Deze openluchtmusical op het Goese Meer draaide in juli 2009 en was een overweldigend succes.

Meer info: www.albertjohnvervorst.nl

Terug naar overzicht