zeeuwsemuziekschool_04.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

pnv-zeeuwsemuziekschool_14.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

8ft-zeeuwsemuziekschool_13.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

a5v-jjaz_2011_004.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Jos Vogel

ibu-jos_vogel.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Jos Vogel (Middelburg 1959), orgel, piano en klavecimbel.

Jos Vogel was 9 jaar oud toen hij bij de Zeeuwse Muziekschool orgellessen ging volgen, zijn leraren waren Piet Broerse en later Anthon de Vries. De majestueuze klank van het orgel had Jos al vroeg in zijn greep en zijn muzikaliteit én de snelle vorderingen die hij maakte verstevigden zijn liefde voor het instrument. Na de middelbare school was een studie aan het Rotterdams Conservatorium dus een logische stap. Arie J. Keijzer werd zijn nieuwe orgelleraar, daarnaast studeerde Jos klavecimbel bij David Collyer. Voor beide vakken behaalde hij het diploma, aangevuld met aparte aantekeningen voor improvisatie en basso continuo. Na het afronden van deze studie volgde Jos een masterclass klavecimbel bij Jos van Immerseel bij aan Koninklijk Conservatorium in Antwerpen.

Als organist is Jos Vogel verbonden aan de Sint Jacobskerk te Vlissingen en de Ontmoetingskerk te Middelburg en hij is de vaste repetitor van de Vlissingse Oratoriumvereniging. Hij gaf soloconcerten en verleende zijn medewerking aan koorconcerten in binnen- en buitenland; Vlissingen en Middelburg, Parijs en Straatsburg en zelfs het Noorse Aust-Agder kamerorkest en het Agder kamerkoor werden door hem begeleid. In het jaar 2000 werd een CD van Jos’ orgelspel opgenomen in de Sint Jacobskerk van Vlissingen, in 2002 werkte hij mee aan de CD "Flentrop revisited"

Maar ook als beiaardier is Jos actief: als stadsbeiaardier van de Gemeente Vlissingen bespeelt hij met verve het carillon van die stad en wordt hij ook vaak gevraagd voor concerten in andere steden. Hij volgde daarvoor een hoofdvakstudie aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort waar hij les kreeg van Todd Fair en Arie Abbenes.

Bij de Zeeuwse Muziekschool geeft Jos Vogel orgel- en klavecimbellessen in de hele provincie en in enkele vestigingen ook pianolessen. Zijn enorme passie voor de muziek brengt hij enthousiast met geduld en gevoel voor humor over op zijn leerlingen.

Naast zijn werk als docent en musicus is Jos voorzitter en conservator van de Werkgroep Muziek van het Koninlijk Zeeuwsch Genootschap, voorzitter van de Stichting Muziek in de Grote Kerk te Goes en voorzitter van de Orgelcommissie te Vlissingen. Daarbij is hij vaak betrokken bij het organiseren van allerlei concerten.

Discografie:
De orgels van de St. Jacobskerk te Vlissingen – CD (2000)
Flentrop Revisited – CD Flentrop Orgelbouw (2002)

Terug naar overzicht