zeeuwsemuziekschool_04.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

pnv-zeeuwsemuziekschool_14.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

8ft-zeeuwsemuziekschool_13.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

a5v-jjaz_2011_004.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Tiny van de Wijdeven

wra-tiny_1.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Tiny van de Wijdeven is een docent klein koper met een brede praktijkervaring. Zo speelde hij trompet bij veel philharmonische orkesten, waaronder Het Nederlands Ballet Orkest en Het Brabants Orkest. Ook bij de grote harmonie-orkesten van Loon op Zand en Beek en Donk in zijn geboorteprovincie Brabant was hij een graag geziene muzikant. Kamermuziek speelde hij in het bekende koperkwintet Brabant Koperspel, het Zeeuws Koperkwintet, brass tentet ZeBrass en andere ensembles.

In 2000 was hij samen met collega René Passenier mede-oprichter van Delta Brass Zeeland, een brassband waarin jonge (Zeeuwse) talenten een kans krijgen om op hoog niveau te musiceren in de unieke brassbandbezetting.

Sinds 1977 is Tiny als 1e trompettist verbonden aan het Zeeuws Orkest, waarmee hij ook enkele malen als solist optrad. Een bevlogen docent die zich voortdurend bezighoudt met het perfectioneren en uitbouwen van de kennis en techniek van het instrument en de manieren om deze kennis uit te dragen aan zijn vele leerlingen.

Inspiratoren zijn o.a. James Stamp, Jeff Smiley, Claude Gordon en Max Schlossberg.

Terug naar overzicht