zeeuwsemuziekschool_04.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

pnv-zeeuwsemuziekschool_14.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

8ft-zeeuwsemuziekschool_13.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muziek is voor iedereen

a5v-jjaz_2011_004.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Koren

Zingen, je stem als instrument.., er is niemand die hier nog nooit gebruik van heeft gemaakt. Het zingend beleven van muziek kan gezien worden als de meest directe vorm van musiceren.
Er zijn verschillende koren voor zo'n beetje iedere leeftijd, ieder met een eigen stijl of genre. De koren treden regelmatig op. Daarnaast is het voor bestaande koren mogelijk om cursussen stemvorming te volgen.

Kinderkoor Zeeuwse Muziekschool

Binnen de Zeeuwse Muziekschool wordt (kinder-)koorzang gezien als een belangrijke aanvulling op het instrumentaal onderwijs.
De methodische opbouw is gebaseerd op het volkslied, met veel aandacht voor articulatie, ritmiek en goed stemgebruik. Maar natuurlijk worden ook nieuwe liedjes gezongen, oa. van Annie M. G. Schmidt en Willem Wilmink.Toen in nov. 2010 de nieuwe Scaldiahaven bij Zeeland Seaports geopend werd door niemand minder dan koningin Beatrix werd het koor uitgenodigd om het lied “Hier aan de kust” van de Zeeuwse popgroep Blof  te zingen, ditmaal met een aangepaste tekst over een bedrijvig Vlissingen!
 

Locatie:Goes
Les:vrijdag 16:15 - 17:15 uur 
Docent:Janny Dieleman
Niveau:alle
Leeftijd:vanaf groep 4

Tienerkoor Zeeuwse Muziekschool

Ontstaan als logisch vervolg op het kinderkoor heeft het tienerkoor zich vanaf de aanvang gericht op een bijzonder en veelzijdig repertoire: van “oud” tot hedendaags; musicalsongs, maar ook Bach, Purcell en muziek van andere componisten uit diverse stijlperiodes.
 

Locatie:Goes
Les:vrijdag 17:15 - 18: 15 uur
Docent:Janny Dieleman
Niveau:alle 
Leeftijd:voortgezet onderwijs

Madrigaalkoor

Het repertoire van het koor bevat uiteraard veel madrigalen, meerstemmige wereldlijke composities uit de 14e tot en met de 17e eeuw. Daarnaast worden ook werken uit andere stijlperioden uitgevoerd, zowel a capella als met orgel of orkestbegeleiding. Het koor wil graag uitbreiden!
 

Locatie:Middelburg
Les:dinsdag 19:45 - 21:15 uur
Docent:Anton de Kort
Niveau:ervaring vereist; stemtest bij auditie 
Leeftijd:volwassenen