zms_evenement_16.jpg - De Zeeuwse Muziekschool
zms_evenement_20.jpg - De Zeeuwse Muziekschool
zms_evenement_19.jpg - De Zeeuwse Muziekschool

Muzieklessen voor leerlingen t/m 18 jaar

Kinderen kunnen al op jonge leeftijd beginnen met instrumentale lessen, maar de aanvangsleeftijd kan per instrument afhankelijk zijn van de lichamelijke en mentale ontwikkeling van het kind. Vaak kan, onder het mom van 'een maatje kleiner', gebruik worden gemaakt van aangepaste instrumenten die via de ZMS te huur zijn.

Voor muziekles aan kinderen/jongeren kan er worden gekozen uit de volgende lesvormen:

  • Groepsles: 4 leerlingen per uur, 3 leerlingen in 45 minuten of 2 leerlingen in 30 minuten (De mogelijkheid tot het vormen van combinaties is leidend voor plaatsing binnen een van de genoemde opties.)
  • Duoles: 2 leerlingen in 40 minuten
  • individuele les: 1 leerling minimaal 20 minuten, ook mogelijk zijn 25 of 30 minuten

Naast instrumentale en zanglessen is het ook mogelijk om in te schrijven voor samenspel. Kijk hiervoor onder het kopje aanbod bij band, koren, en ensembles .

SPECIAAL VOOR HET JONGE KIND

Suzuki-opleiding viool

Een van de docenten viool is gespecialiseerd in de 'Suzukimethode'. De Suzukimethode gaat uit van een aanvangsleeftijd van 4-5 jaar. De ouders worden bij deze methode actief bij de les betrokken en er zijn twee contactmomenten per week. Naast de instrumentale les is ensemblespel onlosmakelijk verbondenl met deze opleiding. 

 Het tarief voor de Suzuki-opleiding is dan ook het tarief voor instrumentale lessen (afhankelijk van de gekozen lesvorm) plus het lesgeld voor het ensemble. Het tarief van het ensemble is afhankelijk van de tijdsduur, welke wordt bepaald door de docent. Aangezien dit per leerling verschillend kan zijn, adviseren wij u bij vragen hierover contact op te nemen met de administratiel. 

De Suzukimethode wordt op dit moment alleen in Middelburg aangeboden.

Kleuterpercussie

Tijdens de lessen kleuterpercussie leren de kinderen op een speelse manier verschillende percussie instrumenten bespelen. Speel mee en ontdek de muzikale avonturen van Circle Percussie. In Kinder-Trommel-Tijd en Kleurmuziek gaan ze ritmisch en melodisch aan de slag en zijn ze enthousiast bezig met boomwhackers.

Leeftijdgroep 1 & 2 van de basisschool
WaarMiddelburg
Wanneermaandag, woensdag of donderdag in overleg met de docent
LestijdGroepsles (4 leerlingen 60 min. of 3 leerlingen 45 min. 2 leerlingen 30 minuten
DuurWekelijkse lessen, gedurende het schooljaar
Tarief10 termijnen van € 44,8

Juniorpercussie

Juniorpercussie is bedoeld voor jonge kinderen die kleine trom willen leren spelen. 'Slagvaardig met stokken' is een methode waarmee de kinderen techniek, ritmiek en theoorie onder de knie krijgen. In de les staat met veel plezier samen muziek maken voorop.

Uitbreiding naar drums op elementair niveau is mogelijk.

Leeftijdgroep 3 & 4 van de basisschool
WaarGoes, Middelburg en Zierikzee
Lestijdgroepslessen (4 leerlingen, 60 minuten, 3 leerlingen 45 minuten of 2 leerlingen 30 minuten)
Duurwekelijkse lessen gedurende het schooljaar
Tarief10 termijnen van € 44,80